Liabøsentralen
Type: Culture / Mixed use
Status: 1st prize, Ongoing

Year: 2018 -
Location: Liabøen, Norway
Size: 5000 m2

Client: Halsa kommune
Collaborators: Oslo Works
The project is ambitious with regards to the environment and solutions for energy supply, and has the opportunity to become Nordmøre's precedent in environmentally friendly construction, and a learning arena for both local craftsmen and for inspiration to others. The proposal highlights the importance of sustainability, flexibility, inclusiveness, centrality, social activation, shelter, and identity. Liabøparken is transformed to Liabøsentralen - here when the lights are on, people are home. 
"The project has a wealth of ideas and shows an empathy for the use of the site and how it is related to the rest of the village. By placing all functions on the ground floor and inviting people in, the project will strengthen the centre, generating exciting synergy effects between inside and outside. "

Back to Top